Свят, малко да поспрем. За малко, замълчи, замълчи. Изкуството ще ни спаси и от коронавирус

Как ? Биха попитали невярващите! Психологически! Отговаря Cucina Nuda и един вокалът Filingz.

Биха реагирали със “сърце” Вярващите ! Защото знаят, че в години и мигове на зарази, болести, войни и битки , изкуството/вярата/книгите са спасявали Човекът!

Правете изкуство у дома си. Технологията ни позволява да го споделим с целия свят. От дома си.

Светът е във фаза на Обърквация. Тотална. Хората, като мислещи и нормални същества с емоции и от различни гледни точки над това, което се случва. Фактите обаче говорят, хора. Коронавирус COVID-19 се случва. И се разпространява бързо.

Цифрите ни не са точни, но не те са важни, а пропорцията: на 13.03.2020 – 20 заразени и установени в България.

На 15.03.2020 – вече са 40. Това е бързо, хора. Испания – 5000 човека. Това не са малко. И се увеличават. И растат. И защо ? Моля ви, споделяйте различни мнения наистина.

Нека кажа своето. Истинатс е някъде Там. И тя е по Средата. Не вярвайте на всичко, което се говори по Телевизията, но…може би е дошъл сега Мигът , в който Наистина трябва да се поспрем. И да се пообединим. И да послушаме малко. И да притихнем. Малко смирение няма да ни навреди. А точно Обратното.

Ти, генерал Мутафчийски си прав, но си краен. А всяка крайност е пагубна. Респект за мъжката ви дума вечерта, в праймтайма на ТВ. Може би, обществото ни има нужда от такъв “шамар”. Но това НЕ е цялото ни общество. Това, което си позволихте да “нападнете” в ефир. Това е само Една/десетохилядна част от обществото. Останалите слушат, спазват мерките и са Добри граждани !

Новините – Моля ви, Рейтинг също е ако кажете Някоя Добра Обединителна новина ! Как Група от младежи са се обединили и са спрели да излизат навън. Влезте в Инстаграм. Влезте публиакциите на публични личности и артисти в профилите им във фейсбук . Включете се в някоя връзка на живо там и вижте как си говори младежта. Тя не си говори само за това как “отива на купон” ‼️‼️‼️ Тя си говори какво да прави, като всеки си седи по къщите. Следващият миг девойка се включва в общия разговор и Казва.📍: ” Просто прочети някоя книга” в отговор на въпроса на младежа, водещ разговора какво да прави. Стига с Тоя Ши*н ваш стил на отразяване на събитията, всяващи ужас, шок, някаква…безмилостност. Забелязвам през годините някои от репортерите , особено в новините как тотално смениха изражението на лицето си. Ако в началото бяха по малко драматични , каквито трябва да са едни истински журналисти, то в момента особено някои от тях играят по-добре отколкото в индийски сериал с уста, нос и мимики. Спрете се, за Бога. Гледат Ви деца ! Тези деца НЕ ИСКАТ да живеят в шок и ужас. Те са мислещи и знаят, че не трябва да ходят в дискотека , както и в пицария. Защо Намерихте тия, дето са отишли на пицария, а не Поощрихте някого ?

Хората обаче знаят, че могат да ходят в Кауфланд, Била и Лидл и.. ако им “забранявате* да ходят Еди къде си, според вас , къде ще отидат ? … Аз ще ви Кажа по-долу къде да отидете, ако питате.

Разбира се, като в една демократична ситуация, в която се намираме ние в България, има и действащи на Деня и опозиция. Слави Трифонов /моите искрени уважения, говорил съм неведнъж за това какъв истински шоумен е/ , във официално изказване се определи като “опозиция” на това, което се случва. Маларията вземала повече жертви. Взема, да. Но, погледнете някак Си Макро рамката де. Защо се втрещяваме в това да не говорим за коронавирус? Нека от конкретното извлечем Глобалното. Оттук ще се засили здравната култура. От справянето с коронавирус хората, може би ще станат по-обединени, по-добри, по-хигиенични.

Може би, коронаворусът е Короната на Края на това тотално безхаберно антиглобално мислене на Света. Може би, това е вирусът , който ще накара Човечеството да започне да мисли малко по-трезво. Тук, някои мои приятели или пък неприятели , особено вегани, еко-активисти и хора, които постоянно са в някаква “битка” с някоя неразбория , която сътворяват управляващите на деня /без значение розови или сиви през годините / , ще ме нарекат краен оптимист. Но не, приятели. Замислете се, че може би Има е нужда от коронавирус. Короната на човешкото ламтене за още и още… Това е Краят на Едно Начало. Начало каквото е имало и винаги ще има . Имало е край и в края на война. Имало е след това Начало и Възход.

Още…какво ? Още Петрол ? Още Гориво ? Още Злато ? Още хартия ? Какво … До кога ?

Не може ли още Дърво ? Още любов ? Още бикини ? Още Зелено ? Още Аромати ?

Колеги артисти, приятели и Истински Възрожденци на Нашето Съвремие – Да , затворихме всички културни мероприятия, въпреки че Това Е Най-прекрасното нещо , което е измислено от Човека – кино, театър, рисуване, музика, концерти … Но.. стига де. Мерките са временни. Ами, ако това е Началото пък на Нова Култура – Временно “Завръщане” на Театъра по “телевизията” – тоест в 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ – YouTube , Instagram ? Защо да не направим събития на Живо в YouTube … Защо там не се прожектират изложби, защо там не се правят концерти ..и отново да струва съответната цена на билета… Светът ще го измисли. Ние ще го измислим. Хайде да действаме.

Годжи обаче е прав. Гледа се само едната страна. Затвориха културни събития, а всички магазини са отворени… Стоките са с пръсти от хора. Пипали са ги. Големите чуждестранни вериги в България не са затворили врати…Но за тях трябва същи да се въведат мерки ❗ Би следвало да има контрол върху влизащите и излизащите от голяма верига магазини във всеки един миг.

Моят апел – > Нека Продължим да Правим Изкуство и от Къщите си и през Компютъра си – не можем да си представим колко зареждащо и уютно ще бъде това за наблюдаващите.

Нека пазаруваме и от малките бизнеси и магазинчета за храни и напитки. Пекарни и зеленчукови “прекрасности”.

И нека Не забравяме – Всичко е Любов. И Тя, Любовта , към всеки един това , което обича да прави, да продължи да го прави. Но само за малко. От вкъщи. Или от Гората. Или от Храстите. Или от Терасата си. Или от Покрива. Там, където само Небето Ни Е Граница.

С уважение и почит Ваш , Filingz / instagram.com/filingz www.facebook.com/filingz

✔️Cucinanuda in Instagram

✔️Cucinanuda in Facebook

 

За Музикалния проект на #Filingz #ANGELZBROTHERS: 

✔️ instagram.com/filingz

✔️ http://www.facebook.com/filingz

✔️ANGELZBROTHERS in Facebook

Subscribe our YouTube Channel for Music Project ANGELZBROTHERS:

https://m.youtube.com/channel/UCY_ui6XwbqPpKJ_1-F9bwUQ#menu

to Make Our Community bigger and bigger ! Thanks For Your Support and Be Happy with your Home, friends ! 🧔🎧🎙️

 

Cucinanuda.com – > You Are What You Eat ✔️ Ти Си Това, Което Ядеш.

Най-добрият хостинг за Вашия бизнес – само тук 💪📲 Цъкнете Линкът и подновете ходтигна за вашия бизнес ето тук –>>> https://www.icn.bg/bg/?affiliate=cucinanuda@gmail.com

0 comments on “Свят, малко да поспрем. За малко, замълчи, замълчи. Изкуството ще ни спаси и от коронавирусAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!