Подкаст и Що е То ? Радио ли е, интервю ли е ? Шоу ли е ?

Подкаст и Що е То ?

Радио ли е, интервю ли е ? Шоу ли е ?

Преди бяха Плочите на първия ни семеен грамофон на Тома Спространов. По-късно, в това се превърна единствения глас, който казваше нещо алтернативно, различно и смислено извън статуквото – Мартин Карбовски. Но не този, който знаете от сега, а началото му – по Радиото. Великан. Мразен и обичан едновременно. Като всеки друг живял гении.

Каквото и да е , това за cucinanuda.com e Продължението на Ерата на Водолея – хората ще “избухват” все повече в излиянията си, в това, да се свързват, да се експресират и да искат да живеят все повече един с друг. Чрез подкаста Човек, който иска да сподели нещо , до което е достигнал в Света и опознаването му, иска да го сподели на други души. Дали го прави заради Парите? Ако е само заради тях, едва ли ще просъществува дълго време. Има нещо Повече в подкаст. Някаква сила. Магия. Като в нощните предавания едно време по телевизията. Като в четенето на забранен роман в часовете, в които времето сякаш спира да съществува.

Докато растях (на възраст, но не и на акъл 🙃) преоткрих “Радио. Едва ли знаеш ти за мене какво си.” на Вечния Данчо Караджов и Вокално-инструментална група “Сигнал”. Радиото беше и остава една Велика Сила, един наш вечен приятел. В добро, в лошо, в пътуване , или в размисли за живота. Наш приятел. Безспорен.

Сега, в наши дни, през 2021ва за мен , тази Среща с “приятел”, това Търсене на Щастието е подкастът. Този, който иска да каже нещо. Там също има сценарии, но той е Този на Живота, не като в реалити шоу. Не като вечерните новини. Не като жълтата преса. … ТАМ : Зад микрофона, в приглушената си с мека светлина и мирис на лавандула стая или със своето си студио си Ти и Слушателите отсреща. Заедно с Космоса наоколо. И е Магия. И е истинско.

За мен в Cucina Nuda това са Няколко неща :

Микрофонът и аз. зад него. До него. Под него. Върху него. С него.

Ножът, дъската, продуктът и аз до тях. Върху тях. С тях. За тях. И после в технологичен процес. Чиния. Мирис. Вкус. Обоняние. Страст. И Ритуалът на Вкусването.

И “химикалката” и Notepad’a ми. Часовете , в които пиша и доставям една до друга Буквите в думи. Думите в съюзи и изречения. Изреченията в Текст. А текстът – > Към Космоса. И Вас.

http://www.cucinanuda.com – Храна за Душата и Тялото ви

0 comments on “Подкаст и Що е То ? Радио ли е, интервю ли е ? Шоу ли е ?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!