Баница /банички със сезонни зеленчуци, подправки и ориз

Какво по-хубаво от това да готвиш със сезонни и най-вече местни продукти ? Нищо по-Вкусно бих казал. Не че не уважавам всички рецепти, които можем да сътворим с необятния свят на авокадото 🥑 , например.

Сега, в географските ширини на Източна Европа е сезонът на зеления лук, пресния честн, а по-късно идва сезонът на тиквичките и тъй като има много и най-различни видове, и тъй като хората, стоящи зад Cucinanuda са вдъхновени от различните и в същото време интересно съчетание на вкусове, то днешната рецепта е бърза, лесна и изключително добре балансирана като вкус.

 Тук отварям една скоба ( Най-добрият хостинг за за вашия бизнес – само тук 💪📲 Цъкнете Линкът и подновете ходтигна за вашия бизнес ето тук –>>> https://www.icn.bg/bg/?affiliate=cucinanuda@gmail.com. ). За да готвите по-добре и да достига до Повече хора това, което правите в кухнята – Вземи хостинг за Своя бизнес – от каквото и да е естество )

Продуктите за 1 тава за печене с баница и около 500-600 грама кори за нея:

 • 500-600 грама ръчно точени кори за баница /или вие ще ги точите, или си купете готови. Има доста добри, пресни и прекрасни на пазара. Освен ако не обичате да точите кори или нямате някоя симпатична баба, която да Ви ги наточи.
 • 3 стръка зелен лук и 1 връзка пресен чесън;
 • масло /на око – но поне 60-100 грама/. Баничката, е хубаво да се направи в съчетание между масло и друг вид мазнина, но си трябва. Иначе би ви седяла суха, и след като изстине няма да ви е достатъчно вкусна;
 • шепа ориз /измит добре в купичка със студена вода/
 • връзка копър /измит, нарязан на много ситно/;
 • самардала на вкус /придава интересен лучено-солен вкус на сместа за баницата

Пособия за приготвянето :

 • тава за печене
 • тиган за приготвяне на сместа за баницата
 • шпатула и лъжичка за намазване на сместа
 • пръстите ви /без тях, и пипането на баницата няма да може да я навиете и оформите добре. Нужно е “пипане” да има. За почти всяка табиетлийска рецепта. Каквато е и тази според Cucinanuda.

Начин на приготвяне:

 1. Измивате и си нарязване всички продукти предварително. Ръчно точените кори разстиляте по два листа;
 2. Сместа приготвяне на тиган, като последователно прибявате :- мазнината, лука, чесъна, копъра, и накрая ориза. Може да добавите водичка. Ако имате готов зеленчуков /но направен от истински зеленчуци, а не инстантен/ бульон, ще е още по-добре.
 3. С помощта на шпатулата и/или лъжичката нареждате баничката, като на два листа слагате по 2-3 лъжици от Сместа, навивате я и поставяте или в тавата за печене, която предварително е или застлана с кухненска хартия, или намазнена доста добре по всичките й краища със смес от масло и малко друга мазнина /аз използвах слънчогледово олио/
 4. Печете на предварително загрята фурна /тук, винаги съм се питал дали има нужда да се обясни какво означава предварително загрята ? -> за тези, които сега навлизат в кулинарното изкуство, ще споделя – това означава, че ако са посочени “200 градуса по Целзий на предварително загрята фурна” и да кажем “30 минути” времетраене за печене, то това означава не да включите фурната и да сложите баницата и да печете 30 минути, а да я включите предварително, индикаторът да покаже 200 градуса, че са достигнати, и едва тогава да поставите баницата и да я печете 30 минути. Тези обяснения обаче са толкова относителни, тъй като всеки човек не работи с еднаква по мощност и големина фурна, Затова, скъпи читатели и последователи на http://www.cucinanuda.com Cucinanuda -> Проверявайте през 10-15 минути какво се случва с Вашето ястие. Не се косете , пробвайте, вадете. Печете до Готовност. Т.е. както я харесвате Вие или Вашето семейство, или Вашите гости. “Някои го предпочитат горещо” ,както се казваше една класка в Киното, други – “по-прегоряло”, трети – “нормално”.

 

Banitza with green onion and garlic

ДА ВИ Е ВКУСНО! ЖИВЕЙТЕ ВКУСНО И СЕ ПОДЧИНЯВАЙТЕ В ГОТВЕНЕТО ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ВКУСА – НЕ НА ДРУГИ НЕЩА. Големите готвачи са следвали правилата, но и редица пъти са ги нарушавали именно в Името на Вкуса.

Баницата може да похапвате за закуска, обяд, но спокойно може да се хапва през целия ден. Може да се превърне във вкусна лека лятна вечеря, в добро съчетание с богата и вкусна зеленчукова прясна салата.

ЖИВЕЙТЕ ВКУСНО | LIVE TASTY !

Aко сте ни Харесали – > Последвайте ни!Намерете Cucina Nuda в Google – >> www.cucinanuda.com

Find Cucina Nuda on Google – >> www.cucinanuda.com

Подкрепете Cucina Nuda в Patreon: https://www.patreon.com/cucinanuda Support Cucina Nuda on Patreon: https://www.patreon.com/cucinanuda

Последвайте ни в: Follow Cucina Nuda on : ➢ facebook: https://www.facebook.com/cucinanuda/ ➢ Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/1531016717193135/ ➢ twitter: https://twitter.com/cucinanuda ➢ Instagram: @cucinanuda Същo намеретe Cucina Nuda: Find Cucina Nuda on:

➢ SoundCloud: https://soundcloud.com/filingz

Последвайте Cucina Nuda в YouTube – >> https://www.youtube.com/channel/UC5qDznAkDgyF3VorScH_GxA?view_as=subscriber Subscribe Cucina Nuda on YouTube – >> https://www.youtube.com/channel/UC5qDznAkDgyF3VorScH_GxA?view_as=subscriber

 

За Музикалния проект на #Filingz #ANGELZBROTHERS: 

✔️ instagram.com/filingz

✔️ http://www.facebook.com/filingz

✔️ANGELZBROTHERS in Facebook

Subscribe our YouTube Channel for Music Project ANGELZBROTHERS:

 https://m.youtube.com/channel/UCY_ui6XwbqPpKJ_1-F9bwUQ#menu  

💭 За да получавате известия за новите ни музикални видеа, цъкнете Камбанката 🔔 под видеото.

to Make Our Community bigger and bigger ! Thanks For Your Support and Be Happy with your Home, friends ! 🧔🎧🎙️

Cucinanuda.com – > You Are What You Eat ✔️ Ти Си Това, Което Ядеш.

🍽️ Cucina Nuda©️️2020

image: matekitchen..com

text and recipe: cucinanuda.com All Rights Reserved.

 

 

0 comments on “Баница /банички със сезонни зеленчуци, подправки и оризAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!