Защитата на ценностите или намаляване на цените е по-важното ? – Проучване в европейските държави

Защитата на ценностите или намаляване на цените е по-важното ? – Проучване в европейските държави

70 процента от българите, участвали в проучване на Евробарометър вярват в това, че Поддържването на цените трябва да бъде водещо, дори това да се отразява на защитата на общите ни ценности като общество! Данните са официално представени от доклад на Европейския парламент.

Точно поради тази причина, ние, от Cucina Nuda – FILINGZ , ще се борим с делото ни, каузата ни, музикалните ни и кулинарни събития, да отваряме повече съзнанието на хората. И ще поддържаме хаштага в метавселената – #qdemizkustvoinachesmemurtvi / #ядемизкуствоиначесмемъртви

За сравнение този отговор се споделя почти наполовина от останалите участници в допитването от ЕС ( 39 на сто ). Защитата на свободата и демокрацията като европейски ценности трябва да бъде цел, дори ако се отразява на разходите за живот, заявяват 59 процента в ЕС. У нас на това мнение са 28%.

Едва един от четирима българи очаква животът му да остане непроменен заради войната в Украйна, а в ЕС такъв отговор дават 37 на сто. Промени очакват 71 процента от българите и 61 на сто от останалите в ЕС. Последиците от войната вече са намалили стандарта на живот на 40% от европейците и на 62 на сто на хората у нас, показват данните.

Мнозинството в България (88 на сто) и в ЕС (58%) заявява, че не е готово да се сблъска с покачване на цените на енергията заради войната. Общо 40 процента в ЕС и за осем на сто у нас казват, че са готови да плащат по-скъпа енергия.

Попитани дали могат да посрещнат поскъпване на храните, в ЕС готовност изразяват 39%, докато у нас този отговор се споделя от едва 10 процента от участниците. Не са готови 59 на сто в ЕС и 87% от българите, сочат данните от проучването.

Мненията на участниците се различават чувствително при отговорите на въпроса за отношението им към отделни страни. В ЕС 58 на сто имат положително отношение и 27 процента – отрицателно мнение, за САЩ. У нас 40% се отнасят към САЩ положително, а 53 на сто – отрицателно.

Към Турция в ЕС положителните мнения са 28 на сто, а отрицателните – 60 процента. В България отговорите показват 47 на сто положително и 45% отрицателно мнение.

Към Китай в ЕС положителното отношение е 22 на сто, а 70 процента са на отрицателно мнение. У нас 50 на сто имат положително мнение, а 37% – отрицателно.

Към Русия в ЕС положително мнение изразяват 10 на сто, а отрицателно – 85%. В България положителни мнения дават 49 процента срещу 43% отрицателно.

Попитани как оценяват това, че страната им е част от ЕС, 65 на сто от европейците са доволни, докато у нас такъв отговор дават едва 47 процента от участниците, сочат данните на Евробарометър.

Какво е Евробарометър – > Евробарометър (europa.eu)

Живей Вкусно и Одухотворено!

Яж Изкуство!

Обогатявай и Душата, освен Тялото си !

Да живее Изкуството! Ядем изкуство, иначе сме мъртви!

#ядемизкуствоиначесмемъртви

за още Храна за Душата – следвайте – www.cucinanuda.com

Последвайте и YouTube каналите на Музикалните проекти, свързани с Cucina Nuda:

FILINGZ-Filip Angelov [Vocal Artist] – YouTube

Натиснете камбанката за още музикални видеа и аудио !

Angelz Brothers – YouTube

0 comments on “Защитата на ценностите или намаляване на цените е по-важното ? – Проучване в европейските държавиAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!