Скумрия на фурна, гарнирана със пюре от батати ( сладък картоф ), пащърнак, овкусени с марината от копър и царевично масло

Риба. Най-вкусното месо, предоставено ни директно от Майката Природа. Най-добрите риби плуват в красиво-дългите и големи реки като река Дунав. Едни от най-вкусното риби в Дунав са естетровите – бяла риба, чига, сом. Същото се отнася по отношение на Вкуса и за диво-течащите планински потоци, в които пък се среща Изключително вкусната Пъстърва.

Друга бира са морските и океанските риби. Скумрията е по принцип морска риба. Среща се в Черно море, като същата достига дължина до 50 см. Интересен факт за скумрията е, че същата се среща и в река Дунав. Там достига по-малка дължина, но също може да се каже, че е доста вкусна. Като всяка друга риба, която е уловена в естествения й хабитат, същата е изключително богата а омега киселини, на фосфор и тн. Това не е статия за химичния й състав. С няколко думи исках да споделя, че е необходимо и вкусно да се научите да се храните и с този дар Природен. Въпреки че някои хора избягват консумацията й поради силната миризма и специфичен аромат, рибата е полезна за човешкия организъм, а при специалната й обработка, неприятната миризма може лесно да изчезне. Необходима като основа ви е най-вече киселина – лимон, всякакви други видове цитруси, както и обикновен винен/ябълков оцет. Важен съвет за подготовката на рибата е да е възможно най-прясна, както и да е поне за няколко часа, оставена да покисне в марината.

За днешната рецепта, за 4 порции, ще са ви нужни следните Продукти:

  • Две средно големи риба скумрия (или 4 филета от скумрия)
  • 1 лимон
  • 200-250 грама масло н стайна температура
  • 2 батата (сладък картоф)
  • 1 Корен пащърнак
  • Морска сол
  • Цели зърна черен пипер
  • Връзка копър
  • Семена от копър (по желание докато се варят кореноплодните за пюрето)
  • Обилно количество студено пресовано царевично масло. (разбира се, тук може да използвате. И друг вид студено пресовано масло. Вкусът е Ваш – може то да е на основата на слънчоглед, на основата.на маслина, на основата на маслиново кюспе. Каквото ви душа иска). Може да добавите и обикновено олио. Не ви съветвам за последното обаче. Качеството на обикновеното рафинирано слънчогледово олио в България е доста спаднало напоследък.

Начинът на Приготвяне на това Лесно, но Изключително вкусно двустепенно ястие

Основата

Рибата се маринова с малко от олиото, овалва се с него, овивс се в хартия и се оставя за 2-3 часа да поседи така.

Пюрето

Бататите се обелват, измиват, същото се отнася и за пащърнака. В дълбок съд с подсолена вода се слагат да се сварят. Отцеждат се. Добавя се маслото и се пюрират. Не е необходимо сместа да придобие гладък вид като на пюре, направено от картофен прах. Достатъчно вкусно и на вид ще изглежда и ръчно пюрирано.

Соса:

100 грама от маслото разтапяме в касеролка, добавяме постепенно при бъркане връзката нарязана на ситно копър. Овкусяваме с пиперите.

ЖИВЕЙ ВКУСНО | LIVE TASTY.Намерете Cucina Nuda в Google – >> https://cucinanuda.com/

Find Cucina Nuda on Google – >> https://cucinanuda.wordpress.com/

Последвайте Cucina Nuda в YouTube – >>  https://www.youtube.com/channel/UC5qDznAkDgyF3VorScH_GxA?view_as=subscriber

Subscribe Cucina Nuda on YouTube – >> https://www.youtube.com/channel/UC5qDznAkDgyF3VorScH_GxA?view_as=subscriber

Подкрепете Cucina Nuda в Patreon: https://www.patreon.com/cucinanuda0 comments on “Скумрия на фурна, гарнирана със пюре от батати ( сладък картоф ), пащърнак, овкусени с марината от копър и царевично маслоAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!