Ядките – храната за Мозъка. Предпазно средство против деменция

Обожавам ядки ! Обичам аз да си ги пека, а ако и аз съм се погрижил да ги отделя от черупките и да ги подготвя за консумация, това е любимото ми. Разбира се, не винаги се случва, но и да си ги вземеш от любим човек или от пазара също е добре ! Днес обаче не ходете на общинския пазар ! Вземете от запасите си с ядки. Все някъде трябва да ви се намира малко слънчоглед или Любимия Орех ❗💪

След извършено проучване се установява от няколко независими източника, че ядките са храната, която предотвратява развитието на инфаркт и дори деменция ❗ Най-ценнивт компонент , който съдържат е витамин Е , който от своя страна възпрепятства натрупването на холестерол върху стените на кръвоносните съдове. Най-лесно усвоимата за организма форма на витамин Е се намира в Бадема. Рискът от инфаркт намалява с 47%, когато консумираме тази красива и на външен вид и на вкус ядка. Както и каквато и да било друга ! Поне по 30 грама на два пъти в седмицата. Важно е да не се прекалява , а да е балансирана храна с друга такава. Често се употребяват в различни видове салати, а най-любимите ядки за готвене на @Cucinanuda са орехите ! 💪❗ Те дават необходимата сила и острота на ума.

Рецепта за домашно изпечени ядки :

💪 100 грама ядки / орех, бадем, слънчоглед, обикновен фъстък без черупка (купете ги по възможност неосолени)

💪 сол/или Самардала на вкус

*ако слагате Самардала, то смесете я със следващата съставка от рецептата

💪 брашно /може да използвате всякакво брашно, не е задължително да е пшенично или да съдържа глутен / Различния вид брашно обаче променя вкуса

💪няколко капки вода

Омесете брашното със *самардалата и сложете малко сол на вкус.

Измийте добре ядките под течаща вода и я отделете с помощта на гевгир.

Включете фурната на 75 градуса и когато загрее достатъчно изпечете в тавичка ядките, оваляни в брашното и самардалата. Разбъркваме често, за да не запече използвайте Хартия за печене. Печете до готовност. В зависимост от фурната стават готови за 20-30 минути. Но задължително е да се разбъркват често, за да се изпекат от всички страни.

1 comment on “Ядките – храната за Мозъка. Предпазно средство против деменцияAdd yours →

  1. I am impressed from your vision for cook. Love the music song, which is a part of your cook project ? Just tell me more pleace. Write a message or e-mail me.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!