VEZBA – Везба – Българска традиция, дух и модел на подражание – Шевици върху дрехи

Cucinanuda остана впечатлена от работата, която са свършили и продължават да вършат нашите приятели от ВЕЗБА /линк към страницата им тук – http://vezba.bg / . Изчистени линии, създадени и ръчно избродирани шевици, запазващи българските традиция, дух и занаят. С удоволствие ползваме техни продукти, които не бихме нарекли продукт, а произведение на изкуството,което в същото време е и с практическа насоченост. Не стига, че блузките и тениските са им с бродировка, но в момента предлагат и към всяка поръчка на изделие, и безплатна маска за лице, специално избродирана и прилежно опакована в хартиено пликче. Красота и изящество. Впечатлени сме и искахме тук да изразим своето доверие и подкрепа към този вид български бизнес модел.

Тук, по-долу сме вместили текст, написан от създаделите на vezba , свързан с една от шевиците “Дървото на Живота”, която най-много ни впечатли. Насладете се на следващите редове и получете своята доза Храна за Душата / http://cucinanuda.com/category/soul-food/

Дървото на живота е често срещан мотив и композиция в българския фолклор. Представя идеята за връзката между земния материален и небесния духовен свят. Композицията може да бъде както симетрична, така и асиметрична. Разклоненията на дървото представят плодовете на живота в неговите различни етапи. Често централният плод е представен като фигура Елбетица, който представя идеята.

Дървото на живота може да бъде срещнато също и като космически бор, който се вижда в наречената от нас шевица „Петли“ (според някои тълкувания изобразява ориенталската птица паун). Той символизира връзката между земята и небето, портал между земния и духовния свят.

Като композиция Дървото на живота е тясно обвързана с флоралните елементи. Тя може да бъде изобразявана чрез цветя, листа, плодове, в по-редки случаи и с фигурите на дървета и храсти. Понякога се среща и във вид на лоза.

В общата си форма Дървото на живота изобразява големи и тежки плодове и цветове, като стеблата са винаги тънки и завити – символ за спиралата на живота, и с малки листенца, чрез които се постига симетричната или асиметрична форма. Най-често срещаните форми, образувани при Дървото на живота, са или кръгли, или квадратни.

Отварям една прекрасна скоба. Ако желаете да започнете своя бизнес идея и искате да я развиете и превърнете в нещо положително за Вас и Вашите близки – Направете си страница и Си вземете ХОСТИНГ на прекрасна цена – Линк към хостинг услугата на най-добрата Хостинг компания за предоставяне на подобен тип Услуга – тук : 💽💽💽 https://www.icn.bg/bg/?affiliate=cucinanuda@gmail.com

<<<ЖИВЕЙ ВКУСНО!>>>

Ако сте ни Харесали – > Последвайте ни!

Намерете Cucina Nuda в Google – >> https://cucinanuda.com/

Find Cucina Nuda on Google – >> https://cucinanuda.wordpress.com/

Последвайте Cucina Nuda в YouTube – >>  https://www.youtube.com/channel/UC5qDznAkDgyF3VorScH_GxA?view_as=subscriber

Subscribe Cucina Nuda on YouTube – >> https://www.youtube.com/channel/UC5qDznAkDgyF3VorScH_GxA?view_as=subscriber

Подкрепете Cucina Nuda в Patreon: https://www.patreon.com/cucinanuda

Support Cucina Nuda on Patreon: https://www.patreon.com/cucinanuda

……

Последвайте ни в:

Follow Cucina Nuda on :

➢ facebook: https://www.facebook.com/cucinanuda/

➢ Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/1531016717193135/

➢ twitter: https://twitter.com/cucinanuda

➢ Instagram: @cucinanuda

Същo намеретe Cucina Nuda:

Find Filingz ( ЗА НОВИЯ МУЗИКАЛЕН ПРОЕКТ НА CUCINA NUDA ) on:➢ SoundCloud: https://soundcloud.com/filingz

Най-добрият хостинг за Вашия бизнес – само тук 💪📲 Цъкнете Линкът и подновете хостингът за Вашия бизнес ето тук –>>> https://www.icn.bg/bg/?affiliate=cucinanuda@gmail.com

0 comments on “VEZBA – Везба – Българска традиция, дух и модел на подражание – Шевици върху дрехиAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!